Sune och Katarina Svanberg nya Senior Partners i Cardeon

04 mar, 2020

I ett ytterligare steg för att stärka och bygga ut företagets styrelse, advisory board och management kan nu Cardeon stolt presentera professorerna Sune och Katarina Svanberg som Senior Partners i bolaget.

– Vi är stolta över att kunna välkomna Katarina och Sune. Att vi på Cardeon kunnat knyta till oss personer som är så etablerade ser vi som ett stort erkännande, säger Cardeon’s VD Roger Jensen.

Sune Svanberg är seniorprofessor i fysik vid Lunds universitet. Han har varit föreståndare för avdelningen för atomfysik i 30 år och för Lund Laser Centre i 15 år, samt medlem i Nobelkommittén i fysik i 10 år. Sune har belönats med omkring 20 internationella och nationella priser och innehar fem hedersdoktorat och fyra hedersprofessurer. Sune innehar sedan 2011 även en deltidsprofessur vid South China Normal University, Guangzhou, Kina.

Katarina Svanberg är M.D., PhD och har under lång tid varit överläkare och adjungerad professor i onkologi vid Lunds universitet. Hon är sedan 2011 deltidsanställd som professor vid South China Normal University i Guangzhou, Kina. Katarina har introducerat fotodynamisk tumörterapi i klinisk användning vid Lunds Universitetssjukhus. Hon har emottagit amerikanska medicinalstyrelsens pris i lasermedicin, och optik- och laserorganisationen SPIE:s högsta belöning; dess guldmedalj. Katarina är styrelseledamot vid Lund Laser Centre och har sedan 1993 tjänstgjort, först som föreståndare och numera som styrelseordförande för Lund University Medical Laser Centre.

Cardeon erbjuder finansiering till nordiska innovativa företag/startups inom Life Science med potential att förändra den globala marknaden. I portföljen finns bolag så som SpectraCure, Lumito och Prolight Diagnostics.