Artboard 64
Artboard 32
Artboard 32
Artboard 36
Artboard 34
Artboard 64
Artboard 32
Artboard 32
Artboard 36
Artboard 34

Cardeons portföljbolag SpectraCure tecknar avsiktsförklaring med Cheplapharm

Cardeons portföljbolag SpectraCure avser att bli innehavare av marknadsföringstillståndet för det fotosensibiliserande läkemedlet som används vid behandling tillsammans med Q-PRO[®]-systemet. En avsiktsförklaring har nu tecknats med det tyska läkemedelsföretaget Cheplapharm för att säkerställa global tillgång till det fotosensibiliserande läkemedlets aktiva substans.

SpectraCure har tagit det strategiska beslutet att bli innehavare av marknadsföringstillståndet för det fotosensibiliserande läkemedlet som används vid fotodynamisk terapi (PDT). Det innebär att SpectraCure kommer att sälja behandlingsplattformen Q-PRO® och även marknadsföra och sälja det läkemedel som krävs för att genomföra behandlingen, under SpectraCures egna varumärke.

”Denna avsiktsförklaring är av stor vikt för SpectraCure, både strategiskt och kommersiellt. Vi ser intressanta möjligheter att paketera leveransen av läkemedlet tillsammans med de förbrukningsvaror som krävs för att genomföra vår behandling. Det innebär intäktsströmmar även från läkemedlet, utöver intäkter från Q-PRO®-plattformen”, kommenterar Johan Folkunger, VD SpectraCure.

Läs mer på bolagets hemsida: www.spectracure.com