Artboard 64
Artboard 32
Artboard 32
Artboard 36
Artboard 34
Artboard 64
Artboard 32
Artboard 32
Artboard 36
Artboard 34

Rättelse: Cardeons dotterbolag TEQCool rekryterar Jesper Høiland som strategisk rådgivare

Sista meningen saknas.

TEQCool AB (publ), dotterbolag till Cardeon AB (publ), har ingått ett långsiktigt samarbetsavtal med Jesper Høiland som strategisk rådgivare. Samarbetet inleds omgående och innebär att Jesper Høiland ska bistå VD och styrelsen med frågor av långsiktig och strategisk inriktning. Jesper Høiland har mångårig internationell bakgrund från läkemedelsindustrin bland annat som President och Executive Vice President för Novo Nordisks nordamerikanska verksamhet.

Jesper har 35 års erfarenhet av att framgångsrikt leda globala läkemedelsföretag och har ett starkt internationellt nätverk. Han har en unik expertis av att etablera, kommersiellt expandera samt att lansera nya produkter på den nordamerikanska marknaden. Jag har haft förmånen att i andra sammanhang samarbeta med Jesper och jag är otroligt glad över att han tror på TEQCool och vill vara med på vår resa”, säger Thomas Jensen, VD TEQCool.

Jag har följt TEQCool under en tid och känner att det nu är rätt tid att engagera mig i bolaget. Jag ser även fram emot att återigen samarbeta med Thomas Jensen som har en stark förmåga att identifiera och exekvera på möjligheter”, säger Jesper Høiland.

TEQCool är ett viktigt innehav i Cardeons portfölj och att vi nu attraherat Jesper, en av läkemedelsindustrins tyngsta rådgivare, är ett tydligt bevis på att vi gör saker rätt”, säger Masoud Khayyami, ordförande TEQCool och tillika VD Cardeon.

Jesper Høiland har haft ett flertal ledande befattningar inom Novo Nordisk A/S, bland annat som President och Executive Vice President för Novo Nordisk Inc. USA samt Senior Vice President International Operations med verksamhet i över 150 länder. Han har tidigare även varit CEO för Radius Health samt Global Commercial Officer för Ascendis Pharma.